Pentuuspakkaus nyt 19,90€ (norm. yli 40€)

marraskuu, 2021

Koiranpentu tulee kotiin

Kokosimme Alvarin kestävän pentuajan tarvikelistan, jotta pienten tassuttelijoiden hiilitassunjälki pysyy matalana jo saapuessa uuteen kotiin.

Koiranpentu tulee kotiin

Onko uusi perheenjäsen saapumassa osaksi laumaasi? Onneksi olkoon! Alvar toivottaa teille touhukkaita ja onnellisia koiran päiviä.

Tarvikkeet kestävään pentuarkeen

Pennun elämä koostuu syömisestä, leikkimisestä, nukkumisesta ja uusien asioiden opettelusta. Kokosimme tarvikelistan helpottaaksemme uusien omistajien pohdiskelua, mitä hankkia koiranpennulle. Tarvikelista sisältää vinkkejä kestävään pentuaikaan, jotta pienten tassuttelijoiden hiilitassunjälki pysyy matalana jo saapuessa uuteen kotiin.

Pennun elämä kaavio, piirroskuva..

Alvarin Nollapäästönappulat koiranpennun ruokana

Koiranpentu tarvitsee oikeanlaista ruokaa tasapainoiseen kasvuun ja kehitykseen. On tärkeää, että pentu saa ruoastaan riittävästi energiaa, proteiinia ja muita suojaravintoaineita kuten kivennäisaineita ja vitamiineja.

Tiesitkö, että suurin osa koiran hiilitassunjäljestä muodostuu ruokakipolla? Koira syö kaloreissa noin puolet vähemmän kuin keskivertoihminen, mutta eläinperäisestä ravinnosta tuleva energian määrä on yhtä korkea.

Helpoin tapa vaikuttaa koirasi hiilitassunjälkeen on valita murkinaksi Alvarin Nollapäästönappulat. Valikoimastamme löytyy kolme koiranpentujen tarpeisiin sopivaa reseptiä PirteäVauhti ja Vakaa, jotka tukevat koiranpennun kasvua ja kehitystä.

Pirteässä on erityisen suuri energiapitoisuus (410 kcal) ja erityisen pieni nappulakoko – se sopii siis hyvin esimerkiksi pienten rotujen pennuille.

Vauhti on täydellinen penturuoka kaikille pienille ja keskikokoisille kiitureille. Vauhdissa nappulakoko on pienehkö.

Vakaa on suureksi kasvavien pentujen erityistarpeisiin. Sen pääraaka-aineena ovat kala ja peruna.

Lue lisää koiranpennun ruokinnasta täällä , Alvarin pentureseptien eroista täällä & nappuloiden koosta täällä

Koiranpentu haistelee Alvar Pet kuivaruokapussia.

Nuppu tarkastelee nappulapusseja.

Koulutusnamit palkitsemiseen

Pennun tulee saada palkinto toimiessaan oikein, jotta se ymmärtää kouluttajan toivoman käyttäytymisen. Erityisen tärkeää on antaa palkinto oikeaan aikaan. Koulutusnamit toimivat loistavana palkintona pienelle oppilaalle, kun kouluttamistoistoja tehdään useita. Muistakaa, ettei makupaloja mahan täydeltä! Herkkujen osuuden ei tulisi ylittää kymmentä prosenttia päivän kokonaisannoksesta, jotta koira saa oikeassa tasapainossa tarvitsemansa ravintoaineet. Helpoimmissa tehtävissä palkkioksi saisikin riittää päivittäisestä ruoka-annoksesta sivuun otetut kuivaruokanappulat.

Koulutusnameista herkun tekee laadukkaat raaka-aineet. Alvarin Hukkaherkut ovat tehty suussa sulavista hävikki raaka-aineista. Herkut ovat myös viljattomia!

Alvarin Hukkaherkku Nugetti ja Fisu & Sipsi on jokaisen pennun suosikkinami. Pehmeät makupalat saa helposti taitettua pienimmänkin pennun suuhun sopivaksi. Molemmat koulutusnamit tehdään laadukkaista pohjoismaalaisista raaka-aineista Tanskassa. Nameja saa kahdessa pakkauskoossa: 120 grammaa ja 450 grammaa.

Alvarin Hukkaherkku Muikut ovat muikkukukkotuotannon ylijäämää Järvi-Suomesta. 50 gramman pussista löytyy 100% kuivattua herkullista muikkua eikä mitään muuta lisättyä muttia.

Ja niin pienestä oppilaasta tuli opettajansa mestari.

Ekologiset lelut koiranpennulle

Pennut rakastavat leikkimistä! Uudelle perheen jäsenelle tulee varata leluja, jotta omistaja säästyy koiruuksilta. MUTTA! Ennen kuin kiirehdit ostamaan koiranpennulle kasan uusia leluja, oletko harkinnut, että tekisit lelun pennulle itse tai ostaisit käytettynä?

Koiranpentu ei tarvitse suurta lelukasaa, vaan muutamakin riittää hauskaan aktivointiin. Leluja hankkiessa on hyvä tutkia niiden materiaaleja. Luonnollisista, ja kierrätysmateriaaleista tehdyt lelut ovat usein muovisia leluja kestävämpiä ja turvallisempia. Harkitse myös leluja, jotka voi tarvittaessa heittää pesukoneeseen.

Turvallisen, hauskan ja ekologisen tee-se-itse-lelun saa tehtyä koiranpennulle esimerkiksi vanhasta t-paidasta, jota et enää käytä. T-paidasta tehty lelu muuntuu helposti erilaisiin leikkeihin: Lelua voi esimerkiksi jahdata, vetää tai heitellä. Tässä ohje!

Alvari tee-se-itse lelun ohjeet, piirroskuva.
  1. Leikkaa paita kaula-aukon ympäriltä 3 osaan
  2. Letitä pätkät yhteen
  3. Solmi ne päistä kiinni
  4. Tadaa! Valmista on.

Pennulle soveltuvat puruluut

Pureskelu on koirille luontaista puuhaa, joka saattaa helposti purkautua esimerkiksi huonekaluihin tai kenkiin. On tärkeää, että pieni tai suuri piraija saa purettua energiaansa turvallisiin järsimiseen tarkoitettuihin tuotteisiin.

Puruluiden pureskelu auttaa pitämään helmirivistön kunnossa, sillä pureskelu puhdistaa ja ehkäisee plakkia hampaiden pinnasta. Hampaiden harjaaminen on kuitenkin ensimmäinen keino ehkäistä plakin ja hammaskiven muodostumista.

Muista varmistaa, että puruluut eivät ole liian kovia hammasvaurioiden estämiseksi. Erityisesti naskali hampaiden, eli koirien maitohampaiden vaihtuessa on hyvä välttää kovia puruluita. Järsittävää on kuitenkin tarpeellista olla tarjolla puruvimman ollessa huipussaan.

Luiden puolustaminen on myös koiralle luontaista. Voit syöttää pennullesi luita samalla pitäen siitä kiinni, jolloin pentu oppii, että kädestä on turvallista syödä. Pennun luun syöntiä tulee tarkkailla, jotta liian suuria paloja ei joudu pikkuisen suuhun.

Alvarin Hukkapätkä Hirvi on valmistettu kotimaisesta hirvennahasta. Hirvennahka on eettisyyden lisäksi pehmeää, ohutta ja kestävää materiaalia. Hukkapätkiä on saatavana kolmessa eri koossa lastuna sekä pienenä ja isona rullana. Toisin sanoen jokaiselle pureskelijalle löytyy omansa.

Koiranpentu puree pahvilaatikkoa.

Pennulle tulee varata turvallista pureskeltavaa.

Sanomalehdet pissa-alustojen sijaan

Koiranpennut harvoin ovat sisäsiistejä saapuessaan 7-8 viikon ikäisinä uuteen kotiin. Sisäsiisteyden opettelu onkin yksi tärkeimmistä taidoista, mitä pennulle voi opettaa. Pentu kannattaakin viedä pihalle tekemään tarpeensa mahdollisimman usein mahdollisuuksien mukaan. Mikäli pentu onnistuu tekemään tarpeensa pihalle, kannattaa pentua kehua hienosta (omistajalle toivotusta) suorituksesta!

Tie sisäsiistiin koiraan vaatii omistajalta lukuisia siivousliinoja, nopeita liikkeitä ja ennakointia, sillä pentu saattaa tehdä tarpeitaan sisälle. Siksi lattioiden suojaus on hyvä idea, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa. Suojaukseen ei kuitenkaan tarvitse ostaa usein muovia sisältäviä pissa-alustoja, vaan vanha kunnon paperinen sanomalehti käy loistavasti pennun pissa-alustaksi! Sanomalehtiä voi napata ilmaiseksi roskakatoksesta paperinkierrätyksestä: toisen roska on toisen aarre. Talouspaperin tai muun kertakäyttöisen liinan sijaan kannattaa suosia pesukoneessa pestäviä siivousliinoja. Näin kiittää luonto, lompakko ja lattiat.

Samoin kuin ulos pissatessa, voit kehua pentua, jos se tekee tarpeensa sanomalehden päälle. Jos karvatassu epäonnistuu missiossa, torumisesta ei ole hyötyä. Vahinkoja sattuu kaikille ja tällöin tarpeet kannattaa vain siivota pois!

Tarvikkeet pennun ulkoiluun

Ulkoilua varten pentu tarvitsee sopivan talutushihna, pannan ja halutessa valjaat. Ulkoiluvälineiden tulee olla koiralle mukavat sekä tukea tassuttelijan luontaista liikkumista.

Pannan valinnassa kannattaa huomioida säätövara, jotta sen käyttöaika pitenee. Pannan tulee olla pehmeä ja riittävän leveä, jotta niskanikamat eivät vahingoitu esimerkiksi äkkinäisestä nykäisystä.

Valjaat ovat koiran keholle mukavammat kuin panta. Valjaiden tulee olla riittävän tiukat mutta ne eivät saa puristaa. Valjaita on hyvä sovittaa asiantuntijan kanssa sekä valita versio, jossa vedon aiheuttama paine jakaantuu tasaisesti rintakehän ala- ja yläosaan. Pennun kasvaessa valjaat saattavat jäädä nopeasti liian pieneksi, joten kannattaa harkita niiden ostoa, kun pentu alkaa olemaan aikuisen koiran mitoissa.

Talutushihnan valinnassa kannattaa erityisesti huomioida sen keveys ja materiaali, jotta sitä on helppo puhdistaa ja miellyttävä pitää kädessä.

Löytyisiköhän teidän pennulle sopivia ulkoiluvälineitä käytettyinä, esimerkiksi tori.fi?

Hämärän ja pimeän aikaan ulkoillessa on tärkeää huolehtia koiran sekä ulkoiluttajan näkyvyydestä erilaisilla heijastimilla ja vilkkuvaloilla. Muista ottaa Alvarin biohajoavat kakkapussit takin taskuun!

Ilmojen kylmetessä tai sateisina päivinä pentua saattaa olla vaikea saada liikkeelle. Tällöin pienet tassut voi sujauttaa ulkoiluvaatteisiin. Ulkoiluvaatteita kannattaa myös etsiä käytettyinä tai lainata toiselta pentukaverilta, sillä ne jäävät kasvaessa nopeasti pieneksi.

Koiranpennun peti

Koiranpennun tee-se-itse peti pahvilaatikosta, piirroskuva.

Koiranpennut nukkuvat paljon, ja etsivät usein rauhallisen ja pimeän paikan mihin käpertyä. Tietysti välillä nukkumatti yllättää, ja tirsat on pakko vetää keskellä lattiaa. Tyylejä on monia.

Ennen kuin ostat aikuisen koiran pedin, voisit harkita pennun pesän tekemistä itse. Pennulle voikin rakentaa mukavan pesän Alvarin pentupakkauksen pahvilaatikosta ja mieleisestä pehmusteesta, esimerkiksi vanha viltti toimii loistavasti pehmusteena. Myönnetään, ettei tämä laatikkokikka sovellu isommille pennuille, mutta samaa ajattelutapaa voi aina soveltaa!

Pennun turvallinen matkustaminen

Koiran kanssa matkustaminen vaatii suunnittelua ennen matkaa. Jotta matkan teosta tulee kaikille miellyttävä kokemus, sitä voi alkaa harjoittelemaan pennun kanssa jo varhain.

Yksityisautoilun sijaan me Alvarilla vinkataan Suomen hyvistä julkisen liikenteen kulkuneuvoista. Koiran kanssa voi hypätä niin linja-autoon, raitiovaunuun, metroon kuin junaankin. Juna on hyvä vaihtoehto autolle, jos matka määränpäähän on pitkä. Junan pysähtyessä on hyvä käydä pikaisella jaloittelulla ulkona.

Matkustavalle koiralle on hyvä miettiä kuljetusmuotoon soveltuva turvallinen kuljetusboksi, autohäkki tai valjaat ja turvavyö. Valinnassa tulee huomioida koiran aikuiskoko, jotta maksimoit hankinnan käyttöiän.

On valintasi sitten boksi, häkki tai muu vastaava, pennun tulee tutustua siihen omassa rauhassa. Aseta boksi lattialle luukku auki. Laita boksiin turvaa tuova viltti ja pentua kiinnostavaa pureskeltavaa, jotta pieni tutkimusmatkailija kiinnostuu siitä itse. Tutustumalla kuljetuskoppaan etukäteen, matkustamisesta tulee pennulle miellyttävämpi kokemus.

Käy lukemassa Alvarin koiraystävällisiä hotellivinkkejä kotimaanmatkailuun täältä.

Koiranpentu leikkii Alvarin koulutusnamipussilla.

Nupun herkkua on Alvarin Hukkaherkku Fisu & Sipsi.

Tarvikkeet erilaisiin hoitotoimenpiteisiin

Pentua on hyvä opettaa erilaisiin käsittelyihin kotona. Kotiin on hyvä hankkia kynsisakset, hammasharja, shampoo, hoitoaine ja harja.

Shampoiden ja hoitoaineiden valinnassa on hyvä kääntyä asiantuntijan puoleen, jotta löydät juuri sinun koirasi turkille sopivan ekologisen vaihtoehdon, johon ei ole lisätty mitään ylimääräisiä ainesosia. Oikeanlaisen harjan, valinnassa on myös hyvä kysyä neuvoa kasvattajalta tai muulta asiantuntijalta.

Koiran terveyden turvaaminen pentuna

Pennun terveydestä huolehtiminen ensimmäisen vuoden aikana antaa koiralle hyvät eväät terveelliseen elämään.

Kasvattaja huolehtii pennun pentutarkastuksesta ja mahdollisesta varhaisrokotteesta (muista varmistaa tämä kasvattajalta!). Omistajan tulee vierailla pennun kanssa eläinlääkärin vastaanotolla vähintään kaksi kertaa koiran ensimmäisen elinvuoden aikana. Eläinlääkäri tekee pennulle terveystarkastukset ja antaa tarvittavat rokotukset. Muista huolehtia myös pennun madotuksesta eli tarvittavasta loishäädöstä!

Pienten temmeltäjien kanssa sattuu ja tapahtuu eikä omistaja voi ennakoida kaikkea. Koiravakuutus antaa turvaa koiran hyvälle hoidolle ja omistajan lompakolle esimerkiksi vahingon tai menetyksen johdosta. Koiravakuutuksia on tarjolla useita, joten kanttaa kilpailuttaa teidän talouteen sopivin.

Koiranpentu tutkii Alvar Pet pentuuspakkausta.

Alvarin pentuuspakkaus on luotu helpottamaan pentuarkea.

Tarpeelliset koiranpentu tarvikkeet, Check!

Alvarin kestävän tarvikelistan ydin tiivistettynä: hyviin ja laadukkaisiin tarvikkeisiin kannattaa panostaa heti uuteen kotiin saapuessa. MUTTA kannattaa myös muistaa, että hyvä ja laadukas ei aina tarkoita uutta! Kaikista tärkeintä pennulle on antaa omistajan huomiota ja aikaa, jotta tassuttelijastasi kasvaa iloinen ja onnellinen koira.

Taltioi oman pentusi matkaa ja Alvar-kokeiluja kanssamme ja jaa ne tunnisteella #alvarpuppybox