Liity laumaan – saat 10% alennuksen

elokuu, 2022

Ratkaisuja nirson koiran ruokintaan

Se tunne kun talouden tassuttelevalle ruokakriitikko kieltäytyy syömästä ja luvassa on taas uusi nappulan metsästysreissu. Ei enää!

Se tunne kun talouden tassuttelevalle ruokakriitikko kieltäytyy syömästä ja luvassa on taas uusi ruoanmetsästysreissu. Ei enää! Meillä voit nyt kokeilla useampaa reseptiä kerralla – keittiön kaapit eivät enää täyty avatuista nappulapusseista, ja makuraati saa valita suosikkinsa jatkotoimituksiin.

Nirsoilun taustalla voi olla monta erilaista syytä – taustalla voi olla vaikkapa opittu tapa, hyrräävät hormoonit, muutokset aisteissa tai hampaiden huonontunut kunto. Äkillinen ja pitkään jatkunut syömättömyys on aina tarpeellista selvittää eläinlääkärin kanssa!

Lisätietoa nirsoilun mahdollisista taustasyistä löydät eläinlääkärimme Hennan listaamana täältä. Vaikka nirsoilu ei olekaan helpoiten ratkottavissa oleva ongelma on siihenkin kuitenkin keinoja, jotka alkavat oikean ruokavalion löytämisestä ja jatkuvat johdonmukaiseen koulutukseen.

Oikea ruoka löytyy kokeilemalla

Peppi maistelee Alvarin nappuloita.
Peppi maistelemassa Alvarin nappuloita.

Nirsoilu aiheuttaa yleensä päänvaivaa koiranomistajalle, koska koiralta ei voi vain kysyä maistuisiko parhaiten kana-, kala-, kasvis- tai kenties hyönteisnappula.

Suosituskoneemme avulla luot koirallesi yksilöllisen ruokintasuosituksen. Suositus perustuu koiran tietoihin – ikään, elämäntyyliin, kehonkuntoon – sekä tarpeisiin ja makupreferensseihin. Moni asiakkaamme on toivonut mahdollisuutta kokeilla useampaa 11 reseptistämme.

Nyt saat kokeilupaketin mukaan ensisijaisen suosituksen (2 kg) lisäksi valitsemasi näytepussit (200 g), kukin 2€ hintaan. Ruokakriitikko voi kokeilla eri reseptejä ja valita niistä suosikkinsa jatkotilaukseen.

Kokeilupaketti ei sitouta tilauksen jatkoon, vaan voit aina muokata tai perua sen tarpeidesi mukaan.

Vinkkimme nirsoilun kitkemiseen

Koiralle sopiva ja maistuva ruoka on kaiken A ja O, nirsoilijoilla on kuitenkin paha tapa “kyllästyä” ruokaansa. Kun maistuva ruoka on löytynyt kannattaa ruokinnassa noudattaa nirsoilijan kultaisia sääntöjä pitkäkestoista harjoittelua ja rutiinissa pysymistä sen sijaan että ruokaa lähtee ensitöikseen vaihtamaan. Näillä opeilla ruokaa ei tarvitse olla jatkuvasti vaihtamassa vaan karvakorva oppii ajan myötä pois nirsoilusta.

Johdonmukainen harjoittelu

Nirsoilusta ei pääse eroon yhdessä yössä vaan pitkäkestoisella harjoittelulla, joka vaatii koiran omistajalta pitkiä hermoja ja kärsivällisyyttä. Nirsoilusta eroon pääseminen on pitkä prosessi ja matkalla on varmasti muutama takapakki, kun ruoka ei muutamana päivänä maistukaan. Älä silti luovuta – terve koira ei näännytä itseään nälkään jos ruokaa on säännöllisesti tarjolla. ☺️

Nirsoilun kanssa opeteltavaa on niin koiran omistajalla, kun myös koiralla. Oikeat annoskoot, säännölliset ruoka-ajat, ruokarauha ja riittävä liikunta ovat kaikki tärkeitä toimintoja, kun nirsoilusta opetellaan pois.

Rakenna rutiini ja pysy siinä

Rutiini on nirsoiluun taipuvaisen koiran apukeino. Kun ruokaa on tarjolla vain tiettyyn kellonaikaan, koira oppii syömään sille asetetuissa rajoissa. Jos koira kieltäytyy syömästä, nappaa kuppi pois ja tarjoile ruokaa seuraavan kerran vasta seuraavana ruoka-aikana.

Herkut tai aterian täydentäminen / korvaaminen muilla ruoilla on karhunpalvelus: nokkela koira tajuaa äkkiä, että kieltäytymällä syömästä saa jotain vielä parempaa tilalle.

Koiran säännölliset ruoka-ajat ja oikein annosteltu ruokamäärä tukevat koiran hyvinvointia pennusta senioriin.